Kako izbirati kuhinje?

 

Ko izbiramo kuhinje, ponavadi damo na prvo mesto funkcionalnost in šele nato videz. Super je, če združite oboje.

Večinoma so kuhinje narejene po želji posameznika. V trgovinah s pohištvom vam ponavadi računalniško zrišejo kuhinjo, kakršno si želite. Od razstavljenih kuhinj izberete tisto, ki vam je vizualno všeč (zato, poveste katere elemente si želite, kako bi jih razporedili in koliko prostora imate namenjenega kuhinji. Izrisali vam bodo sliko, podobno tej spodaj:izris kuhinjeTako si lahko plastično predstavljate kako bo izgledala vaša bodoča kuhinja.

Pri nekaterih modelih kuhinje lakho izbirate tudi različno barvo sprednjih delov (vrata omaric) in barvo ogrodja (ponavadi je iste barve kot pult). A pri tem bodite pozorni in prej preverite kakšne opcije so vam odprte pri posameznih kuhinjah, saj vam vsi modeli tega ne omogočajo.


Kaj še paziti ko izbirate kuhinje?

Kuhinje je ponavadi najtežje izbirati, saj morate paziti na praktičnost. Večina prodajalcev, ki vam bo kuhinjo izrisalo, vas bo iz izkušenj opozorilo na določene razporeditve, zato vam bo to delo olajšano. Vseeno pomislite na naslednje postavke:

– na kateri strani bo odtok za lijak in pomivalni stroj (mora spovpadati z razporeditvijo, ki vam jo je že prej v hiši uredil vodovodar)

– lijak naj ne bo ob kuhalni plošči (voda in elektrika naj bosta čimbolj oddaljeni)

– prav tako naj ne bo hladilnik ob električni plošči

– stena kuhinje naj bo pokrita s ploščicami ali s prevlekami, ki jih je možno očistiti (veliko kuhinj ima že v svojem programu taka ozadja)

– omare, predalnike,… razporedite tako, da vam bo čimbolj praktično, ko boste kuhali


kuhinje barve

Po izrisu in naročilu kuhinje, boste morali počakati v povprečju 3 mesece, da bo narejena in zmontirana pri vas doma.