Kuhinja: srce vsakega doma

 

V večini domov je zagotovo kuhinja najbolj obiskan prostor v hiši. V kuhinji se zbirajo vsi družinski člani na zajtrkih, kosilih in večerjah. Kuhinja in njena oblika se je skozi čas precej spremenila. Vsi se spomnimo prvih kuhinj imenovanih črne kuhinje. Skozi čas so se nato preoblikovale, modernizirale in pridobile precej pripomočkov, ki jih uporabljamo pri kuhi. Pri izgradnji kuhinj so se iz uporabe samo klasičnih materialov, kot je les, pričeli uporabljati raznorazni moderni materiali, ki poživijo izgled vsake kuhinje. Glede na stil kuhinje, materiale in načina uporabe teh materialov ločimo nekaj osnovnih vrst kuhinj:

 

Klasična kuhinja

 

Za klasično kuhinjo so značilne ravne enostavne linije z stilom okvirja, ki ustvarjajo tako stilno, kot moderno obliko kuhinje. Take kuhinje prepoznamo po tradicionalnih ravnih linijah z dizajnom okvirja na vratih kuhinjskih omaric.

 

Klasična kuhinja

 

Trendovska kuhinja

 

Trendovske kuhinje odlikujejo pravokotne linije, žive barve, elegantne kombinacije ravne površine, stekla in kovine. Trendovske kuhinje so zanimive predvsem v očeh mlajše generacije.

 

 Trendovska kuhinja

 

Rustikalna kuhinja

 

Za rustikalno kuhinjo je značilno obočno frezanje na zgornjem delu vrat z precejšnjim razmikom. Taka kuhinja vsebuje veliko število lesnih dekorjev, ki z ostalimi dodatki, pričarajo romantično atmosfero v vaši kuhinji.

 

Rustikalna kuhinja

 

Moderna kuhinja

 

Take kuhinje spremljajo zaobljeni robovi sestavnih delov kuhinje, ter čiste elegantne linije, ki pričarajo sodoben izgled. Izdelujejo se v številnih izvedbah in barvah, pri izdelavi pa se uporabljajo različni materiali.

 

Moderna kuhinja