Na kakšnem štedilniku pa kuhate vi

Kuhanje in priprava hrane sta časovno zamudna, z izbiro dobrega štedilnika in kuhalne plošče pa lahko prihranim. Izbirate lahko med plinskimi štedilniki, električnimi kuhalnimi ploščami, indukcijskimi kuhalnimi ploščami in pa kombinacijami naštetih.

štedilnik

Indukcijske kuhalne plošče omogočajo najhitrejše segrevanje posode, vendar vzemite v zakup, da niso vse kuhinjske posode primerne za tak tip kuhanja, zato boste ob nakupu steklokeramične plošče po vsej verjetnosti morali kupiti tudi nekaj posode primerne za tako kuhanje. Plinski štedilniki so še vedno med najbolj priljubljeni predvsem pri kuharjih, saj omogočajo zelo hitro spreminjanje temperature kuhanja, to pa je zelo pomembno. Plinski štedilniki imajo svoje prednosti in slabosti. Prednost je zagotovo hitro manipuliranje temperature, slabost pa je ta, da je čiščenje težje, kot pri naprimer steklokeramični plošči, kjer površino samo obrišemo s čistilno gobico. Električne kuhalne plošče so še vedno najbolj priljubljene, vendar je meni osebno kuhanje na njih najmanj prijetno. Segrevanje električne kuhalne plošče je počasno, za delovanje pa te plošče porabijo tudi kar nekaj električne energije. Če se ne morete odločiti na čem najraje kuhate, vam svetujem nakup kombiniranega štedilnika. Izbirate lahko med vsemi tipi kuhalnih plošč, izberite pa tako, ki vam kar najbolj ustreza.

Nakup kuhalne plošče lahko opravite v katerem izmed večjih trgovskih centrov z gospodinjsko opremo, lahko pa vaš nakup opravite tudi prek spleta. O cenovnih razredih kuhalnih plošč je težko govoriti, saj so cenovni razredi precej različni. Indukcijske kuhalne plošče so precej dražje od naprimer običajnih električnih. Plinski štedilniki so malce ugodnejši, vendar boste tu imeli nekaj stroškov in poti tudi z nakupom plina, vendar je ta precej cenovno ugoden.